La teva veu
Jordi Bosch - Mama Fermenta
Laura Crosas Gonzalez
Oidà!
L'Encaix Espai de joc
Receptes Express
Nadine Campos
Rete Demos
Formatgeria Mas d'Eroles
Carme Pla Sancho
Eco Agricultura MARJALA
Laura Solans
Associació Manou
Ton Rimbau
Horta de la Tuka
peix a casa
Mas Jalech
Reeducant les violències
Casa Bella natura
EcoBoulevard
Comarques al plat - Jo cuino en català
La Circular
El Rinclowncito
Xevi Gonzalez
CataNostrum
NO ÉS MÀGIA ÉS CUINA
Daniele Dibitonto
Peixateries La Garriga
Yolanda - La Perla Selecta
Molí de les Tinalles
Elisenda Soler
Món Ferment
14 desembre 2021 · 2753
autor@
Eulàlia Martínez




FIDEUS AMB CALAMARS

per a 2 persones

calamar per romana
calamar per romana

Peixateria Joan Marés : Responsable


Fideus arròs i quinoa 500gr sense gluten eco
Fideus arròs i quinoa 500gr sense gluten eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...


Ingredients:

  • (160 gr.) pasta (fideus) 
  • (4) calamars (si són petits, 6)
  • (3 ó 4) cebes Figueres
  • (2) tomàquets
  • julivert
  • pebre de caiena
  • fulla de llorer
  • vi blanc
  • oli d’oliva, sal i pebre
 

Elaboració:

 
1. Comença preparant una salsa de tomàquet, fins que caramel·litzi. Ha de quedar espessa. Reservar.  
2. Prepara els ingredients, després de rentar-los bé:
  • calamars: tallat a trossets (d’uns 5cm.), i escorregut
  • ceba: tallada a juliana 
3. En una paella, amb oli, deixa coure el calamar, amb un petit pebre de caiena. 
4. Quan comenci a canviar de color, afegeix la ceba i la fulla de llorer. Deixa-ho coure tot junt, a foc lent, i tapat (uns 20-25’), fins que s’evapori l’aigua del calamar.
5. Ara hi poses la salsa de tomàquet concentrada, julivert picat i sal. També un got de vi blanc (o vi per cuinar). Ha de coure tot junt a foc lent, i tapat, uns 30’. 
6. Aquest guisat el pots preparar amb antelació, si vols. 
7. Bull els fideus i, just escorreguts, barreja’ls amb el guisat (que tindràs calent, o hauràs escalfat). Servir desseguida ben calent.

Bon profit!
 
- Es pot preparar el guisat amb antelació
- No és difícil però cal una estona











 
 
Tomàquet Pebrot/Nas de Bruixa
(1 quilo)
Maresme
Tomàquet Pebrot/Nas de Bruixa (1 quilo) Maresme

Horta La Garriga: Productors de verdura i fruita i distribuïdors de alimentació en general


Vi blanc Batea
Vi blanc Batea

Cata Nostrum: Productes alimentaris del Parc Natural de Montserrat. Producte fresc, artesanal, local i autòcton, molt lligats al territori i a la Muntanya de Montserrat, com mel i mató, mel de ...



Si compres alguna cosa a www.oida.cat mitjançant enllaços a les nostres històries i receptes, és possible que guanyin una comissió l'autor@ del post i les impulsor@s. Això ajuda a donar suport a els nostres veïns i veïnes. Aprèn més, tu també pots incentivar el comerç local recomanant productes de la terra, i treure’t un pico mentre ho fas! www.oida.cat/impulsa. Si no, ens pots enviar una propina 😘 www.oida.cat/propulsa





Comparteix a les xarxes!
Oidà, guanya punts!! Uneix-te a la llista dels dimecres! Cada dimecres un nou missatge al WhatsApp amb notícies de productors, establiments i productes que tens més a prop teu! Si formes part de la llista participaràs en un sorteig mensual d'un val de 10 a 100 euros !!!
autor@
Eulàlia Martínez

Sóc l'Eulàlia i m'agrada cuinar. De manera senzilla, com vaig aprendre de petita, gairebé sense adonar-me'n, ajudant la mare. Les meves receptes són pel dia a dia: plats amb sabor, senzills de preparar, amb productes de temporada sempre que es pugui. I de proximitat. Crec en tot això, ho estimo.

Ah! i no hi poso mai all als plats, ja ho veureu. No hi tinc res en contra, quedi clar. És que em costa de pair, i l'evito tant com puc...

Per a mi cuinar, no és (només) un acte de supervivència, sinó de vivència en majúscula: em lliga a la terra, a l'aire i a l'aigua, als colors i olors de les estacions, a la gent del meu voltant, als avantpassats, al cor de aquells per a qui cuino... Cuinar és un art, a l'abast de tots. Només cal posar-s'hi, amb amor.

Articles sobre el mateix tema
Altres temàtiques
Destacats
Cervesa BdeGust eco
Cervesa BdeGust eco

El Rebost del Pou Calent: Oferim productes a granel de proximitat o ecològics. Al Rebost hi pots trobar pasta, llegums secs i cuits, formatges, fruits secs, espècies, conserves, vins, galetes, g...